Vox Jubilans Roosendaal

4 Seizoenen Festival

Op 8 oktober 1981 is Gemengd koor Vox Jubilans opgericht en had dus in 2011 een 30 jarig jubileum te vieren. Hoe werd dat vorm gegeven? Er werd gekozen voor elk seizoen een concert te verzorgen, te beginnen met een winter/kerstconcert op 19 december 2010 in de Moeder Godskerk te Roosendaal. Als doelstelling had het koor om samen te werken met jongeren. Daarin zijn we zeker geslaagd.

Tijdens het eerste concert werd samengewerkt met jongeren van het Centrum voor de Kunsten . Wij werden begeleid op de piano, viool, cello, fluiten, trompet en trommel. Dit concert stond in het teken van kerst en deze sfeer was zeker voelbaar.

In het voorjaar kreeg het een vervolg met het 2e concert. Op vrijdag 8 april 2011 in de kapel van Wiekendael brachten we een lenteconcert. Vrolijke voorjaarsaccenten kleurden ons. Samen met de kinderen van de Suitekids, onder leiding van Martine van de Kar. Vrolijke lente liedjes en musicalmelodiën vulden deze feestelijke avond.
 

Voor je het weet is het dan 8 juli 2011 en staat het 3e concert op het programma. Dit concert vond plaats in het openluchttheater Vrouwenhof te Roosendaal. Samen met leerlingen van de slagwerkschool Rondomtrom uit Roosendaal, onder leiding van Bep Linders. Voor Gemengd koor Vox Jubilans een bijzondere ervaring omdat het ons eerste openlucht optreden was. Dit concert stond voor een groot gedeelte in het teken van nederlandstalige muziek. Onze kleding hadden we daar dan ook op aangepast. Iedereen in rood-wit-blauw uitgedost gaf opnieuw een leuk sfeerplaatje. De jongeren zorgden voor traditionele en moderne Afrikaanse muziek op djembé en percussie. Dans maakte het plaatje kompleet. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gestemd.

En dan is het zover: het 4e concert - HET JUBILEUMCONCERT- dat plaatsvond op zaterdag 8 oktober 2011 in de Kruiskerk te Roosendaal. Het werd een reis om de wereld: `We’re going around´ van Brahms naar Strauss, naar Verdi. Van Tom Parker naar Ierse liederen en dan weer terug met Louis Davids. Tijdens dit concert werd medewerking verleend door de jongeren: Roméé Brussen zang, Maya Sjoerdsma clarinet, Lieke Daniels viool, Anke Taheij dwarsfluit, Eva van Ingen cello. Stichting Klein Podium zong duetten van o.a Mozart. De leerlingen van Jongerenatelier van het Centrum voor de Kunsten - afdeling beeldend - hebben voor de aankleding van de kerk gezorgd door middel van tekeningen met het thema herfst. De Dynamo-Dancers, onder leiding van Hedwig van Wezel, groot en klein dansten de sterren van de hemel. Op de achtergrond de beamerpresentatie gemaakt door Barbara van ‘t Westende-Naber maakte de reis om de wereld met schitterende beelden helemaal compleet.

Al deze feestelijke concerten zat Imelda Hack-Brugmans aan de piano en de algehele leiding was in handen van Gunita Kronberga. Voor de techniek tekende Bas Huibregtse. We kijken terug op een druk maar geweldig jubileumjaar! Samen hebben we er iets fantastisch van gemaakt!

Na een jaar van intensief samenwerken was het tijd voor een feestje. Op zondagavond 9 oktober werden we verwacht in Erato voor een heerlijk etentje. Het cabaretduo Pia en Tessa Naber wisten alle ins en outs van Vox Jubilans op een ludieke wijze ten tonele te brengen. Onze jubilarissen: Ida Mol, Paul Spekman, Eduard Torenbos, Jacqueline Leijdekkers en Frieda de Swart werden in het zonnetje gezet. Aan het eind van de avond werd er nog gedanst op muziek van ProosTT.

Mogelijk gemaakt door Webnode