Vox Jubilans Roosendaal

Terugblikken 2013

Zondag 22 december 2013 Kerstconcert.

Op zondagmiddag was het weer tijd voor ons traditionele kerstconcert.
Om 14.30 gingen de deuren van de kerk open en het publiek kon een plaatsje innemen in de kerk.

Voor dit concert was gekozen om samen te werken met het Tolbergs kinderkoor wat nogmaar enkele maanden aan het repeteren was onder leiding van Gunita Kronberga. Verder werkten mee Anke Taheij en Simone Arnold. Voor Anke was dit niet de eerste keer maar voor Simone wel. Simone is een pianoleerlinge van Nadia Rutkovska die onze begeleidster is.

Het concert werd geopend met samenzang van Midden in de Winternacht, waarbij Vox Jubilans achterin de kerk was opgesteld. E.e.a. werd begeleid op de piano. Daarna nam het koor plaats voorin de kerk. Het eerste stuk Go Tell it on the mountain werd samen gezongen met het kinderkoor. Altijd vertederend te zien hoe vol overgave en enthousiasme de kinderen dit doen.

We vervolgden het programma met Heilge nacht ich grusse dich, Ave Maria, Carol of the Bells, The Tiny Baby en Weinachts Wiegenlied. Dit blokje werd afgesloten met samenzang van Volk'ren hoort, tijdens deze samenzang nam Vox jubilans weer plaats achterin de kerk en was het tijd voor het Tolbergs kinderkoor.

Het kinderkoor begon met Twinkling Tunes 1e deel Song of kings en Twinking Tunes 2e deel The Lights of X-mas. Ze vervolgde het programma met Rudolf, dat is een rendier( inclusief de rode neusjes), Beetje Kerstmis en Kerst voor iedereen. Ze deden dit heel leuk, leuk om te zien en mooi om te horen. Ze werden begeleid door een muziekband en zongen vol overgave. Geweldig dat enthousiasme in zang en dans te zien.

Na dit optreden was het de beurt aan jong talent en wel aan Simone Arnold. Simone speelde op de piano een Moment Musical in F mineur van Franz Schubert, wat een talent voor een 14 jarige. We zullen zeker vaker van Simone horen.

Voor het laatste blok van dit kerstconcert kwam Vox Jubilans weer naar voren, we begonnen met De zin van Kerstmis en vervolgden met White Christmas waarbij we werden begeleid op de piano door Nadia Rutkovska samen met Simone Arnold. Nu kwamen de kinderen ons weer bijstaan met belletjes tijdens het zingen van Silver Bells. De kinderen waren opgesteld in de gangpaden van de kerk en klingelden ombeurten met de belletjes.De solo's van Silver Bells werden gezongen door Anke Taheij en Paul Spekman.

We gingen verder met Grown-Up Christmas List en As long as there's Christmas waar de solo's weer gezongen werden door Anke Taheij.Hierna sloten we het concert af met samenzang van Stille nacht, Heilige nacht begeleid door Nadia aan de piano en Anke met dwarsfluit.
De algehele leiding was in handen van Gunita Kronberga.

We kijken terug op een hele mooie middag die aan zo'n 260 mensen incl. de medewerkers een heel warm gevoel bracht opweg naar Kerstmis. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn.

Wil Buscop, koorlid.


Roosendaals Treffen 29 september 2013

Op een zon overgoten dag mochten we weer deelnemen aan het Roosendaals Treffen, het was de 11e editie.

Met een bijna volledig koor traden we op in de St janskerk. Zowat alle zitjes waren gevuld met publiek.

Zoals alle voorgaande jaren was het ook deze keer weer erg leuk om van ons te laten horen.

Voor het programma zie onder "repertoire"

Graag tot in 2015 voor de 12e editie van het Roosendaals Treffen, deelnemers en publiek bedankt ook deze keer konden we ervaren dat muziek verbindt.

Wil Buscop.


 

Zondag 24 maart hebben we weer deel genomen aan de CUMA, Schouwburg de Kring te Roosendaal.

We stonden ingepland om 12.20 uur in de kleine zaal van Schouwburg de Kring.
Nadat we ingezongen hadden gingen we, samen met dirigente Gunita Kronberga en pianiste Nadia Rutkovska, naar de kleine zaal. Na wat kleine probleempjes te hebben gehad met het licht en een kleine introductie van onze voorzitter Tiny Dekker konden we beginnen.

Het eerste deel van ons programma was wat klassiek getint. We zijn begonnen met Verleih uns Frieden van Mendelssohn, daarna het Ave Maria van Hans Nyberg en vervolgens het Laudate Dominum met een mooie solo van Ellie van de Berg. Toen was het de beurt aan Erik Stevens die onder begeleiding van Nadia Rutkovska een mooie solo gezongen heeft. Na de solo van Erik Stevens ging het er wat luchtiger aan toe. Met Insalata Italiana namen we een beetje een loopje met de Italiaanse opera’s. Op komische wijze kwamen vele muziekelementen aan bod en het was dan ook een klein feestje om dit samen met solisten Erik Stevens, Ellie van Berg en Goof van den Berg te mogen zingen.

Voor de afsluiting hadden we een Lets volksliedje ingestudeerd met de naam  Put Vejinji. Dit met het oog op onze aankomende reis naar Letland in juli van dit jaar. Na een fijn afwisselend programma gebracht te hebben mochten we nog nagenieten van collega’s amateur performers. Al met al een fijne zondag om op terug te kijken. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

Koorlid José Mol

 

Zondag 06 januari  Nieuwjaarsconcert "klassiekers Allertijden"

In de Moeder Godskerk hebben we i.s.m. het Zeeuws mannenkoor uit Goes een geweldig concert gegeven. Het totaal aantal zangers kwam hierdoor op ca 100.

De kerk was heel goed gevuld en het ontbrak de muziekliefhebbers dan ook aan niets. Het spits werd afgebeten door Vox Jubilans,  op de voet gevolgd door het Zeeuws mannenkoor. Beide koren staan onderleiding van dirigente Gunita Kronberga.

Een gelegenheids strijkersorkest samengesteld uit strijkers van het Roosendaalsympfonieorkest en als verrassing Leo Adamov was een streling voor het oor. Leo Adamov speelde samen met Imelda Hack-Brugmans, Imelda aan het orgel,  Chaconne in g mineur van Tomasso Vitali een prachtig duet. Verder werd er medewerking verleend door Martine v.d. Kar  en Eric Stevens zang.

Het was een bijzonder concert wat bijna 2 uur duurde, maar het boeide vanaf het begin tot aan het einde. Kortom een zeer geslaagd nieuwjaarsconcert. De toegangsprijs bedroeg slechts 10,= eurotjes. Voor de muziekkeuze zie : repertoire.

Wil Buscop

Mogelijk gemaakt door Webnode