Vox Jubilans Roosendaal

Terugblikken 2022

Terugblik Concert 25 september 2022 in Oud-Gastel.

Het is 15 april 2022 wanneer de eerste versie van het programma voor het concert wordt gepresenteerd.

Leden van het kamerkoor Sasso Montanari (8 sopranen, 8 alten, 3 tenoren en 3 bassen) zullen ons komen versterken en over en weer bezoeken koorleden elkaars repetities.

We vinden ook een goed doel: De Rose-Linde een centrum voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten.

Eind mei is het programma voor het concert definitief. Les Misérables maakt plaats voor de “Forelletjes” en het “Insalata”.

Er komt een kledingadvies waar beide koren zich in kunnen vinden en er wordt naarstig gezocht naar musici.

Casper Naber heeft, ter promotie, een prachtige flyer gemaakt.

Op zaterdag 17 september staat een generale repetitie gepland en kunnen we kennismaken met alle medewerkenden: een prachtige sopraan Markétá Palová (die ook nog eens over acteertalent blijkt te beschikken). Tannie van Loon die al haar talenten nodig heeft om überhaupt een goede klank uit het orgel te halen. Een 2-tal virtuoze jonge violisten, Denis Dias en Cláudia Carvalho en dan een pianist uit Portugal (Davide Vaamonde) die de sterren van de hemel speelt.

Op dit concert lijkt een vloek te rusten, alles wat maar mis kan gaan, gaat ook écht mis. Tot aan de dag zelf, waarop ineens een doopdienst blijkt te zijn ingepland. Gunita is echter een vechter en weet zich door alle tegenslagen heen te slaan.

Dan breekt op enig moment dé dag aan: het allereerste concert weer na 2,5 jaar. De zon schijnt iedereen is in opperbeste stemming. We wachten tot de doop klaar is en gaan de kerk in. We repeteren nog een paar stukken en dan stroomt het publiek binnen. Het concert verloopt voorspoedig en na afloop worden de bloemen uitgereikt en het publiek bedankt voor hun komst. Marion Naber verkoopt nog enkele kunstwerken t.b.v. het goed doel. We nemen afscheid van de leden van kamerkoor Sasso Montanari en praten bij, onder het genot van een glaasje, in ’t Hart van Gastel.

We kunnen terugzien op een mooi concert!

 

 

Mogelijk gemaakt door Webnode