Vox Jubilans Roosendaal

Voorjaarsconcert met Bekóór

30-03-2015 22:12

Op de mooie voorjaarsdag 22 maart gaan we naar Bergen op Zoom voor het concert met Bekóór in de Ontmoetingskerk. Na nog een korte repetitie om de akoestiek te verkennen drinken we wat en klokslag half 3 gaat het concert van start met Bekóór.

Zij starten met Alta Trinita en daarna het franse La Nuit, om verder te gaan met de verliefde aardappel. De schrijver van het lied draagt het eerst voor en geeft uitleg over de achtergrond. Wat je al niet over een aardappel kunt vertellen, en zingen. Dan brengen ze nog Pharao's Story en maken dan plaats voor Vox Jubilans.

We beginnen met Cantique de Jean Racine, wat altijd weer heel sfeervol is. Met Komm holder Lenz nodigen we uit om de lente, waar iedereen aan toe is, te vieren. Met die Nacht sluiten we het eerste blokje af en is het pauze. Al snel ontstaat er een gezellig geroezemoes en iedereen gaat richting consumptie.

Na de pauze begint Bekóór met de Adams Family om dan verder te gaan met de verliefde asperge, ook weer door de schrijver ingeleid. Het laatste nummer is Jazz en swingt lekker door de kerk. Weer even wisselen en dan begint Vox Jubilans met Insalata Italiana, wat met drie korte solo's erg gevarieerd is. We kunnen ook zingen in het Lets en laten dat daarna horen met Gerbies saule, tot slot zingen we 4 delen van Die launige Forelle.

Als slot van het concert brengen we nog 2 nummers met alle zangers bij elkaar. Het snelle Rithm of Life wordt gevolgd door een daverend applaus van het publiek.

Na afloop is er nog een gezellig samenzijn in de zijzaal van de kerk, waarna we voldaan terug rijden naar Roosendaal.
Mogelijk gemaakt door Webnode