Vox Jubilans Roosendaal

VÓLkoren festival Middelburg

21-05-2016 20:57

Gemengd
koor Vox Jubialans  neemt deel aan 
Middelburg VÓLkoren 

Op zaterdag 4 juni neemt Vox Jubilans voor de 4e keer deel aan Middelburg VÓLkoren.

Vox Jubilans bestaat uit ongeveer 55 zeer enthousiaste dames en heren. Samen vormen zij het Gemengd koor Vox Jubilans. Een koor waar gezelligheid niet ontbreekt, maar waar zingen op de eerste plaats staat. Vox Jubilans staat onder de muzikale leiding van Gunita Kronberga en zal op het Middelburg VÓLkoren aan de piano begeleid worden door Nadia Rutkofska.

Het doel van het koor is het meerstemmig zingen van zoveel mogelijk muzikale stromingen.
Gezellig met elkaar kwalitatief hoogwaardig zingen, het publiek daarvan laten genieten en er zelf van genieten, is ook een belangrijke doelstelling.

Tijdens het Middelburg VÓLkoren treden ze twee maal op.
Van 13.45 tot 14.30 uur zingen ze op het mooie Abdijplein en om 15.00 uur zingen ze in de Petrus en Pauluskerk.
Voor deze middag hebben ze een gevarieerd en gezellig programma gekozen. Zo zingen ze oa. De songs of sanctuary, Insalata Italiana  ( een parodie op een Italiaanse opera), I want to sing, My Song, Tiritomba, You raise me up, The Lord bless you and keep you, Ave Maria van Nyberg en Die Launiche Forelle van Schubert.

Het is voor koren een bijzondere ervaring om aan het Middelburg VÓLkoren deel te nemen.

Middelburg VÓLkoren startte in 1999 en heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld tot een zangfeest met duizenden bezoekers. En mèt de publieke belangstelling nam ook de belangstelling van koren toe. Voor deze 17e editie schreven zich maar liefst 237 koren in, waarvan er 168 een plaatsje kregen. Koren in allerlei genres: klassieke koren en pop-koren, meezingkoren en kleine ensembles, gospelkoren en Shanty-koren en nog véél meer!

Deze koren zorgen voor een ongekend feestelijke sfeer in Middelburg.
Op ongeveer dertig locaties in de oude binnenstad (herkenbaar aan de Beach vlaggen) verzorgen zij hun optredens: op zaterdagmiddag en de vroege avond en op zondagmiddag.

Hart van het festival is het Abdijplein, waar op zaterdag om 19.30 uur en op zondag omstreeks 17.00 uur de gezamenlijke afsluiting plaatsvindt. De toegang tot het festival is gratis. Op iedere locatie liggen programma's gereed, maar uitgebreide informatie is te vinden op middelburgvolkoren.nl.


Op 26 juni zal gemengd koor Vox Jubilans ook deelnemen aan de Leurse Volkorendag.
Ook daar zullen ze op twee locaties hun optreden verzorgen.
Om 13.30 uur in het Turfschip, zaal 1, en om 15.30 uur in het Park Schoenmakershoek.
Het is de eerste keer dat dit festival plaats vindt.
Max Mini, Etten-Leurs oudste theatergezelschap, bestaat dit jaar 50 jaar! Om dit bijzondere jubileum te vieren, organiseren ze op zondag 26 juni, in samenwerking met de Adriaan van Bergen Stichting, een feestelijk en gevarieerd korenfestival.  Een ongedwongen zangfestijn voor jong en oud, zonder wedstrijdelement, gewoon om lekker te zingen of te luisteren en te genieten van diverse vormen van korenzang, binnen of in de buitenlucht, van klassiek tot populair, van religieus tot modern. Op verschillende locaties rondom het v. Bergenplein en de Leurse haven treden afwisselend koren, zanggroepen en ensembles op uit Etten-Leur, de regio en daarbuiten.


Mogelijk gemaakt door Webnode