Vox Jubilans Roosendaal

Volkeren Middelburg

03-06-2017 20:51

Juni 2017  Volkoren in Middelburg.

De weergoden waren het Volkoren Middelburg goed gezind. Met veel enthousiasme zijn er door Vox Jubilans twee optredens gegeven. Het eerste deel hebben wij een tintje klassiek gezongen. U moet dan denken aan onder andere: Verleih uns Frieden van Mendelssohn Bartholdy, het Eerste woord van Cesar Franck en het intens mooie  Ave Verum Corpus. Het tweede optreden was eigentijds maar niet minder mooi! Het lied Summertime uit Porgy en Bes is gezongen maar ook hebben wij ons gewaagd aan een Lets lied. Dat is voor ons koor niet uitzonderlijk want onze dirigente Gunita Kronberga is van geboorte een Letse.

Vox Jubilans is een koor van 60 leden van wie ieder op zijn / haar eigen manier veel inzet toont. Het optreden was een prettige ervaring op een zonovergoten dag. Onze bevlogen, enthousiaste maar gelukkig ook kritische dirigente, was tevreden. Er waren wat "zangmomenten" die anders hadden gekund. Hier ligt dan ook direct een nieuwe uitdaging voor het komend kerstconcert.

Uiteraard zijn de koorleden bij andere koren gaan luisteren, daar is het Volkoren ook voor, want je ziet en hoort wat anderen doen en ja, soms hoor je een lied en denkt; dat is ook wat voor ons koor!

Een zeer mooie geslaagde dag met als afsluiting samen eten en babbelen. En we zijn tot de conclusie gekomen dat hard werken beloond wordt!


Ina van der Lande


Mogelijk gemaakt door Webnode