Vox Jubilans Roosendaal

Kerstconcert 2022

03-01-2023 13:44

LAATSTE KERSTCONCERT VOX JUBILANS IN MOEDER GODSKERK

De belangstelling voor het laatste kerstconcert van koor Vox Jubilans in de Moeder Godskerk was zondagmiddag ronduit overweldigend. Vijf minuten voor de geplande aanvang van 15.00 uur stonden er nog mensen te wachten om binnen te komen. Vox Jubilans en soliste Martine van de Kar zaten toen al te popelen om te beginnen.

'Buiten is het koud, maar binnen is het warm en vol', zei de lady-speaker treffend in haar openingswoord. Veel bezoekers hielden toch hun jas maar aan, en daar viel veel voor te zeggen. Na dit non-stop concert zonder pauze, dat inclusief samenzangen en afscheidswoord van vicevoorzitter Kees Maas van de parochie ongeveer anderhalf uur in beslag nam. 'Het was de ultieme wens van onze dirigent Gunita Kronberga om nog een keer een concert te mogen verzorgen in de Moeder Godskerk. Gelukkig bleek dit mogelijk. Daarna komt er iets anders voor de kerk in de plaats', ging de speaker verder. Aan het slot meldde Kees Maas dat de nieuwe eigenaar(s) het concert ook hadden bijgewoond. Daar bleef het bij. De naam wordt later geopenbaard. 

Een concert dat werd geopend met 'Adventi enek' van Zoltan Kodaly, met prachtige solozang van Martine van de Kar. Later liet ze zich ook een paar keer begeleiden door gitarist Jan van Bijnen. Mede vanwege de hoogstaande akoestiek is het betreurenswaardig dat deze kerk destijds aan de eredienst werd onttrokken. Maar voor het Bisdom Breda was het nu eenmaal niet langer te bekostigen. Vox Jubilans had zo te zien en vooral te horen de bezetting ook op orde. Het is te hopen dat we dit gezelschap nog vaak op andere plekken in Roosendaal mogen ontmoeten. Want ook Vox Jubilans concerteert momenteel op een hoog niveau. Heel bijzonder was ook dat Tannie van Loon plaats nam achter het orgel, ook zij deelt een mooi verleden met dit gemengde koor. Op het programma stonden verder nog werken van onder anderen Perecic Moreaus (Koppangen) met wederom een prachtige solo van Martine van de Kar. Het publiek consumeerde het gebodene met zichtbaar genoegen.

 

 JAAP PLEIJ - Vox Jubilans liet samen met Martine van de Kar het licht nog even schijnen in de Moeder Godskerk Roosendaal.

 

 

Mogelijk gemaakt door Webnode