Vox Jubilans Roosendaal

Kerstconcert 12-12-2014 St.Jansparochie in Hoeven

16-12-2014 12:31

Op uitnodiging van het Variakoor werkten wij mee aan een kerstconcert in Hoeven.

Een kerstconcert wat omringd werd door een kerstmarkt. 

In een sfeervol versierde St.Jansparochie begonnen we met samenzang van Nu zijt wellekome.

Het Variakoor ving dit concert aan met de volgende nederlands talige kerstliederen; In een koude winternacht, Maria's kind, Een heel gelukkig kerstfeest, Frosty the Snowman en Stille nacht. Deze liederen spraken de luisteraars erg aan.

Hierna was het de beurt aan een dwarsfluit kwartet, dat hele mooie stukken speelde, twee dames en twee heren die hun instrumenten streelden.

Na dit instrumentale intermetzo weer tijd voor koorzang, maar dan nu van Vox Jubilans. Wij begonnen met het ingetogen Heilge nacht ich grusse dich, vervolgens Ave Maria van Nyberg wat altijd voor ontroering zorgt. Weinachts wiegenlied van J.Rutter, de eerste twee coupletten worden afzonderlijk door de dames en de heren gezongen drie en vier door het hele koor. Als slot van dit eerste blokje Go tell it on the mountain, een boeiend verhaal.

Tijdens de collecte was er weer samenzang  Komt allen tezamen en De herdertjes lagen bij nachte met piano begeleiding en het dwarsfluitkwartet.

Hierna is het tijd voor het tweede blokje van Vox Jubilans. We starten met: Stil in die nacht werd zonder pracht Jezus in Bethlehem geboren, weer zo'n prachtig ingetogen kerstlied. Dan alle registers open voor A Fanfare for Christmas, het schalt door de kerk. Het volgende lied, The Tiny Baby begint met een intro van een dwarsfluit en piano waarna het koor inzet, zo mooi. De zin van Kerstmis, een lied dat aangeeft dat het met kerst niet gaan om overvolle winkels,kerstballen en wijn, maar is een feest van leven, van hoop, geboortepijn. Kerstmis moet je voelen, met kerst voel je je klein. Ons slot stuk is: As long as there's Christmas, met een solo van Adelheid Nauwelaerts, magie van hoop, liefde, alle goede dingen die op de wereld bestaan.

Ook voor het dwarsfluitkwartet en tweede blokje met opnieuw prachtige stukken.

Het stokje wordt overgenomen door het Variakoor. Hun eerste lied is :Blue Christmas, vervolgens The little drummer boy, en ja hoor hij was er echt bij, vol overgave drumde hij er op los. White Christmas en Dona Nobis. Mooie bekende kerstliederen vulden de kerk.

Aan alles komt een eind, zo ook aan deze mooie avond waarin we samen opweg waren naar Kerstmis,in afwachting van de geboorte van het kerstkind.
Mogelijk gemaakt door Webnode